DEFAULT

Dak.de/bonus

dak.de/bonus

Jan. Bonifiziert wird die Inanspruchnahme der im Maßnahmen-Katalog zu diesem Bonus aufgeführten Leistungen. Die Teilnahme am Bonus ist vor. Mit Bonusprogrammen belohnen die Krankenkassen Maximaler Barbetrag bei der DAK-Gesundheit: , Mehr als Versicherte in NRW profitieren von Bonusprogrammen in allen Servicezentren der Krankenkasse oder im Internet unter clasic-auto.eu .

Het is precies een jaar dat ik woon in de mooie natuur van Uelsen. Het is een gelegenheid om te vieren. Dit weekend staat in het teken van de Carnaval.

Zelf was ik te vinden in het Brabantse zuiden. In Nordhorn vlakbij Uelsen was vanmiddag de 41e optocht. De tuin is nog in zijn winterslaap.

Dat geeft de mogelijkheid om enkele excursies in de regio te maken. Al een tijdje wilde ik het Moor veen gebied rond Twist ontdekken.

Vorige eeuw werd ook olie ontdekt in de grond. Net als in het oosten van Drenthe werd gestart met de winning. Hij wees me de weg naar een Bauernhof waar van de oprit gebruik gemaakt mocht worden.

Onderweg door de sparren- en loofbossen werd stilgestaan bij de geschiedenis van dit zuidelijk deel van het Emsland.

Het was opnieuw een gezellig onderonsje met de deelnemers. Het meest westelijke puntje van Niedersachsen, de Grafschaft Bentheim en daarmee ook Uelsen, is gehuld in een winterse deken.

De sneeuwpret lokte vandaag de wandelaars en sleerijders naar buiten. De heerlijke frisse lucht en de rust zorgden voor een goed gevoel aan een ieder die zich buiten bewoog over de besneeuwde paden.

Ook dit jaar zal ik weer regelmatig mijn belevenissen delen op deze site. Op de Agenda staan al o. Vanochtend was de Hollboom versierd met een wit sneeuwtapijtje.

Of het blijft liggen hangt van de buitentemperatuur af. Het blijft voorlopig een zachte winter. Gelukkig heb ik nu winterbanden onder de auto. Op tijd voor de koudere periode heb ik mijn centrale verwarmingsketel laten controleren.

De waterpomp bleek stuk en moest vervangen worden. Tot dusver zijn er weinig grote reparaties geweest aan het huis. Het is aangenaam warm met de vloerverwarming.

Het geheel ziet er weer uit als nieuw. Het begin van de Adventstijd in Duitsland wordt volop gevierd met muziek en lekkernijen. Het is een heel bijzonder gevoel om dit nu in levende lijve mee te maken.

Veel dorpen en steden hebben zich voorbereid om de talloze variatie aan Weihnachtsmarkten een mooie plek te bieden. Afgelopen woensdag was ik bij de opening van de kleine gemoedelijke Weihnachtsmarkt in Nordhorn.

Historische panden zijn door middel van lichtketens verlicht. Door de kanalen van Nordhorn was een rondvaart met een feestelijk boot vol lichtjes.

Niklaus vergelijk Sinterklaas doet de markten aan en reist met toeristische attracties mee. Komend weekend tref ik hem tijdens het tochtje van de historische Bentheimer Eisenbahn.

Ook voor archeologen blijkt Uelsen aantrekkelijk. Vandaag vrijdagmiddag werd de opgraving op de Riedberg afgesloten. Des te meer reden om even een bezoekje af te leggen.

In het dagblad de Grafschafter Nachrichten stond een groot artikel. Na de boodschappen besloot ik mijn dagelijkse wandeling te doen in de wijk waar de 2 nieuwbouwhuizen gepland staan.

Voordat met de bouw begonnen kan worden heeft men een opgraving gedaan op deze plek waar eens een prehistorische grafheuvel was.

Op de locatie aangekomen trof ik archeoloog Michael Weseman in gezelschap van de plaatselijke amateurarcheoloog. Na me voorgesteld te hebben als oud-medewerker van Cultureel Erfgoed raakte de archeoloog niet uitgepraat over Uelsen en zijn rijke historie.

In en heeft hij al een groot deel van het gebied onderzocht. Er zijn diverse vondsten gedaan in dit gebied waar zich resten van minstens 10 grafheuvels bevonden.

De archeoloog vertelde me dat de grafheuvels en vondsten identiek zijn aan die in Twente. Het was immers een geheel gebied in die tijd.

Enthousiast nodigde hij me uit voor een lezing over de vondsten die hij binnenkort gaat houden in Uelsen. Ook daar wordt archeologisch onderzoek gedaan alvorens met de bouw te kunnen starten.

Daarnaast is er in het gebied van de Steenebarg richting Getelo een archeologische vindplaats voor onderzoek. Ik vroeg hem over de wal waarop het Gartenhaus staat.

Deze moest het oprukkende zand na de veenwinning stoppen. In vroeger eeuwen werden er eiken op gepland zodat er een natuurlijke wal ontstond.

Tevreden liep ik terug door de mooie wijk met straatnamen van Duitse verzetsmensen o. Op Am Markt aanbeland kocht ik mijn wekelijkse portie vis bij de populaire Almelose viskraam.

Tijdens het aangeboden kopje koffie kon ik mijn interessante verhaaltje kwijt aan de eigenaresse. Het gehele artikel is te vinden op: Na het vertrek van mijn huurder Hassan uit het Gartenhaus is het op die hoogte stil geworden.

Ik mis de bijna dagelijkse gesprekjes, echter begrijp ik dat hij nu verder kan studeren in Hannover. De afstand vanuit Uelsen was niet te doen met het openbaar vervoer.

Hij heeft andere woonruimte gevonden dichterbij Hannover. Over drie weken keert de vroegere huurder Dirk weer terug. De contacten via de kerk, mijn modelspoorbaan en het tuinieren houden me goed bezig.

Ook de wandeltochten zijn vooral nu in de herfst een aangenaam tijdverdrijf. Gisteren ben ik naar Bad Bentheim gereden.

Vanaf het Kurpark zijn diverse mooie tochtjes uitgezet. De frisse herfstlucht en de mooie natuur brachten vele wandelaars op de been.

Het Bentheimer Wald is mooi gelegen. De wandelroutes starten niet ver van het station. Het Kurpark is lopend binnen 10 minuten te bereiken. De grootste burcht van Noordwest Duitsland is historisch van groot belang voor de regio.

De gehele geschiedenis en de band met het koningshuis in Nederland wordt op boeiende wijze verteld tijdens de rondleiding. Meer afbeeldingen kun je vinden op: De Klukkerthafen bevindt zich aan het kanaal van Nordhorn naar Almelo.

Dit kanaal is al langere tijd niet meer in gebruik. De Grafschafter Eisenbahn heeft een plekje gevonden aan de haven om oude spoorwegrijtuigen te restaureren.

Als spoorwegliefhebber is het een trekpleister. Vlakbij loopt de goederenlijn van Bad Bentheim naar Coevorden via Nordhorn. Vandaag heb ik het mooie natuurgebied van Hesingen tot over de grens van noordoost Twente te voet doorkruist.

Bijzonder zijn de grafheuvels op het met heide begroeide gebied:. De huurder van het Gartenhaus op mijn terrein kwam vandaag melden dat hij aanstaande maandag in Hannover aan zijn studie begint en zodoende gaat vertrekken.

Ondanks het feit dat ik het wist zal het toch een gemis betekenen van deze vriendelijke, behulpzame jonge Syrische vriend Hassan. We houden contact met elkaar.

Afgelopen weekend had ik een wandelgezel, mijn goede vriend Iwan, uit Utrecht op bezoek. Hij genoot intens van de omgeving en het comfort in mijn huis.

Zondag stond een wandeling op de Itterbecker Heide op het programma. Aan het eind van de rondwandeling in Itterbeck kwamen we langs het Heimathof in Itterbeck.

Daar zorgde de jaarlijkse Harmonika und Akkordeontag met muzikanten uit Duitsland en Nederland voor een extra goed sfeertje.

Zoals in Nederland was het Open Monumentendag. Het werd een onvergetelijke dag. Mijn gast van Italiaanse afkomst vond het een belevenis om Cantharellen op zijn manier klaar te maken.

Gisteren kwam de Schornsteinfeger de gasketel en aansluitingen controleren. Gelukkig was alles in orde. Bij de voordeur begroette hij me in het Plattdeutsch: We hadden een zeer prettig gesprekje samen.

In de tuin heb ik de bekende bloeiende Sedum een plaatsje gegeven. Het is wel droog, dus betekent het extra water geven.

Het is elke dag weer volop genieten van de natuur en frisse lucht in de Grafschaft. Een stralende zon zorgt sinds gisteren voor echt zomerse dagen.

Deze omgeving met zijn pure lucht doet je de dichtbevolkte streken met smog en druk verkeer bijna vergeten. In de ruime woonkamer is het op warme zomerse dagen heerlijk toeven indien je even uit de zon wil zijn.

Afgelopen week werd onze wijkgemeenschap een bruidspaar rijker. Aan de mannen was de taak om de bogen met dennentakken te versieren.

De vrouwen uit de buurt hebben op hun beurt de rozen bevestigd. Vorige week zondag Het geeft een goed beeld van de woon- en leefomstandigheden in vroeger tijden.

In het hoofdgebouwtje wordt je gastvrij ontvangen met eigengemaakte taart en een grote koffiekan! Het verschil is dat de Rangers zich uitsluitend en diepgaander met de natuur, beheer, educatie, flora en fauna bezighouden.

In 2 uur tijd ben ik meer te weten gekomen over de dierenwereld en de natuur dan ooit tevoren. Na enige tijd is het gelukt om een huishoudelijke hulp voor 2 uurtjes per week te vinden.

Dankzij de inzet van Pater Hermann is het gelukt. Het is wel noodzakelijk gezien de grootte van de woning en het onderhoud van de tuin.

Het geeft me meer tijd om andere klusjes te verrichten en ook de natuur in de omgeving verder te verkennen. De dagelijkse wandeling van minstens een half uur bracht me vandaag naar de Lemker Berg aan de zuidkant van Uelsen.

De zomerse dagen brengen volop zonneschijn na de regenachtige periode. Het betekent wel voldoende water geven aan de planten in de tuin en het nodige onkruid wieden.

Diverse gasten heb ik inmiddels kunnen ontvangen op mijn nieuwe adres. Met groot plezier en enige trots leidt ik ze rond in de natuurrijke omgeving.

Zo waren afgelopen weekend een oud collega en zijn vriendin te gast. Het was een heel gezellig weekend met o. De RK kerk heeft me kennis laten maken met een sociaal netwerk.

De Duitse pastoor in Neuenhaus betrekt me bij diverse activiteiten die niet direct met geloof te maken hebben. Ook de Nederlandse Pater Luttikhuizen is als een goede vriend trouw op bezoek.

Hij heeft me uitgenodigd lid te worden van een gezelschapskring in Ootmarsum, hier net over de grens. Ze komen eens in de 14 dagen bijeen voor een lezing op diverse gebied of een uitstapje.

Dankzij deze pater heb ik ondertussen kennisgemaakt met een huishoudelijke hulp, een Poolse mevrouw die me eens inde week een handje gaat helpen.

Haar man is een handige bouwvakker die me vast van dienst kan zijn met kleine reparaties in de toekomst. Het uitzicht dezer dagen op de tuin is magnifiek.

Telkens word ik verrast door de diverse soorten planten. Vanaf het terras of de serre zie ik mijn overbuurman druk doende met het hooien.

Het geeft een bijzonder landelijk gevoel. In de omgeving zijn volop wandel- en fietsmogelijkheden. Geopend vanaf begin mei tot begin september.

Een reuzenglijbaan 73 m lang , een brede waterglijbaan 22 x 4 m en verschillende springplanken bieden fantastisch zwemplezier.

Een speelplaats voor kinderen met een reuzen klimtoestel van touw, tafeltennis en veel andere speelmogelijkheden maken de uitdaging compleet. Op een buitenterras is een kiosk voor een hapje en een drankje.

Het bad ligt op 2,5 km van mijn huis, een kleine 10 minuten fietsen of halfuurtje wandelen. Zaterdag ben ik uitgenodigd voor een openluchtdienst van de RK kerk met grill na afloop in Neuenhaus.

Na een boeiende reis door de Tsjechische Republiek ben ik weer teruggekeerd. Nu ik meer dan 3 maanden in Uelsen woon begint het werkelijk als een thuis aan te voelen.

De tuin laat zich in volle pracht bewonderen. Er vallen zowel binnenshuis als in de tuin nog wel enige kleine klusjes te doen. Tussen de bedrijven door geniet ik volop van het uitzicht en vooral de diverse bijzondere planten en bloemen die tevoorschijn komen.

Dit weekend opent het Bronstijdcentrum in Uelsen , een archeologische site voor bezoekers. Dit ga ik morgen met een bezoekje vereren.

In Duitsland is net als in de meeste landen 1 mei een feestdag. Naast de bekende internationale Dag van de Arbeid wordt de intrede van de lente gevierd.

Ze dragen met recht deze naam! In de tot feesttent omgebouwde garage van een eigenaar klonk de Alpenmuziek.

Ik werd officieel verwelkomd en voorgesteld aan alle buren. Bert en Brenda had ik al eerder leren kennen. Bert is de neef van Egbert, de vorige eigenaar van mijn huis.

Ook mijn naaste Russische buren waren present. In veel buurten in Duitse dorpjes en veel steden wordt de Maibaum geplaatst. De mannen binden dennentakken rond een buis.

Daarna wordt met kruidenbitter getoast. De dames bevestigen kleurrijke linten aan de ronde buis. Vervolgens wordt de metershoge mast omhoog gehesen.

Het feest begint dan: Er bestaat een hechte buurtgemeenschap. Het is een ontzettend leuke manier om met elkaar kennis te maken.

Bij lief en leed staan ze voor je klaar. Via de Whatsapp ontving ik de verwelkoming. Vandaag bleek dat 1 van de paarden ziek was bij de buren verderop.

In Nederland herdenken we morgen de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. In Duitsland is op 8 mei de bevrijding en gelijkertijd herdenking van de slachtoffers.

De dagen vliegen voorbij met werk in de tuin en in het huis. Tijdens de wandelingen zoals afgelopen zondag geniet ik van de mooie, rustige omgeving zoals je kunt zien op het plaatjes van de Itterbeckse Heide.

Langzaam komt er een zonnetje door de bewolking heen. April is te koud voor de tijd van het jaar. De laatste dagen is het heerlijk lenteweer in de regio.

Uit de wind is het aangenaam vertoeven op het terras achter mijn nieuwe domein. De groenteplantjes in mijn broeikas zoals radijs, worteltjes, tomaten en zelfs meloen staan er goed bij.

Het was hoog tijd om ze te verpoten. In de plantentuin rond het huis wemelt het van voorjaarsbloemen en bijzondere planten zoals de bamboe, siergras, de Australische Bastisia die bloeit in juni.

De exemplaren die ik toegevoegd heb laten zich ook van hun beste kant zien. Het is werkelijk een groot genoegen na al die jaren in een appartement gewoond te hebben, om nu te kunnen genieten van flora en..

Het schoffelen van een deel van de tuin om ruimte vrij te maken voor nieuwe beplanting is een eldorado voor merels, mussen, koolmeesjes en roodborstjes.

Tussentijds geniet ik van de omliggend natuur tijdens een dagelijkse wandeling door het bos of naar het dorpscentrum van Uelsen. De komende weken ga ik het Gartenhaus verder inrichten voor eventuele gasten of huurder.

Het voorjaar begint langzaam op gang te komen. In de tuin steken allerlei varianten hun kopjes omhoog. De narcissen, vroege tulpen, krokussen staan in bloei.

De vorige eigenaren van het huis aan de Hollboom hebben ook nogal wat exotische planten nagelaten. Het is telkens een verrassing wat er tevoorschijn komt.

Het is volop genieten van rust en natuur, na jarenlang in een appartement in een drukke straat gewoond te hebben. In de broeikas zijn o. Mijn eerste verjaardag in Uelsen heb ik samen met mijn familie heel gezellig gevierd.

Deze dag viel samen met de Tweede Paasdag en is zeer bijzonder geworden. Thuis gekomen konden we genieten van de gezamenlijke maaltijd.

Op 23 april wordt door een aantal vrijwilligers het Feriengebiet schoongemaakt voor het nieuwe seizoen.

Het is een mooie gelegenheid om kennis te maken met plaatsgenoten. Daar ga ik om de 14 dagen heden, zoals vandaag naar de kleine donderdagmarkt.

Het is ook weer leuk om eens in Nederland te zijn en de korte afstand maakt het mogelijk. De grensregio is een goede keus geweest.

Op Paaszaterdag is de oude vader van mijn buren op 92 jarige leeftijd overleden. Vandaag heb ik deelgenomen aan de afscheidsdienst bij de begraafplaats.

Er waren meer dan mensen aanwezig, familie en vrienden. Ik heb met de oorspronkelijke eigenares van mijn huis kennisgemaakt.

Zij woont samen met haar man aan het eind van de straat. Het was een goede gelegenheid om met nog meer buren kennis te maken.

Egbert en Albertje, waarvan ik het huis gekocht heb, en die ook aanwezig waren bij de eredienst, kwamen nog even hun vroegere bezit bekijken. Langzamerhand leer ik meer mensen kennen.

Op de zaterdagen om de 14 dagen organiseert de plaatselijke SC Sportclub een wandeling vanuit Itterbeck, 10 km verderop. Daarnaast ben ik begonnen met het voorbereiden van de opknapbeurt van het Gartenhaus de toekomstige vakantiewoning.

Ik heb het volop naar mijn zin in dit prachtig natuurgebied. Er valt nog veel te ontdekken! En daar s het ons utendeljk om te doen!.

D Hudge stuate 0 e kostendeskundgen van Deerns hebben dt vraag stuk aan de hand van de levensduurkostenmethode benaderd. Herdoor zjn net alleen aspecten als nvesterngs, onderhouds en energekosten meegenomen maar s er, technekoverschrjdend, ook gekeken naar de logsteke zekenhusprocessen.

Door naast de gebrukeljke kentallen ook bjvoorbeeld de loopafstanden en tjden van en naar de koelunts en de gebruksfrequente n beeld te brengen, kunnen de optmale neuwe locates voor koel en vressystemen worden bepaald.

De berekenngen hebben aangetoond dat alleen al door beheersmatge optmalsate de onderhoudskosten met een kwart kunnen dalen. Daarnaast zal een aanzenljke besparng worden gerealseerd op logstek gebed.

Het geheel moet worden vergeleken. Het gaat net alleen om de technek maar ook om andere aspecten, zoals her het logsteke proces.

U zet de nvloed factoren Netto Contante Waarde over 5 jaar, met n de bovenste graf ek ook de logstek. Internatonaal overleg door mddel van vdeoconferencng s dageljkse noodzaak.

Deerns heeft het ultra moderne communcatenetwerk voor het neuwe kantoor ontworpen. Archtect Mchael Graves heeft zch laten nspreren door de Nederlandse archtectuur ut de jaren Een voorbeeld hervan s het gebruk van rood natuursteen en rode Dudok bouwstenen.

Een ander opvallend punt s de gernge hoogte bnnen het project, ca. De meeste gebouwen eromheen zjn hoger dan 80 meter.

Het ntereur s door JHK archtecten ontworpen. In het neuwe kantoor werken ongeveer mensen, waaronder rum advocaten, fscalsten en notarssen.

Het advocatenkantoor heeft de beschkkng over meerdere vergaderrumtes en een separate rumte de s ngercht voor het houden van vdeoconferentes.

Ook presentatesystemen, audosystemen en plasmaschermen zjn aangesloten op het centrale communcatenetwerk. De gebrukte apparatuur s state-of-the-art op het gebed van technek en utstralng en waar mogeljk naadloos verwerkt n het ntereur.

Communcate nfrastructuur Aan de bass van deze nstallates lgt een doordachte communcate-nfrastructuur. Deze s goed afgestemd op de nrchtng en het gebruk en slut aan bj de veel voorkomende verhusbewegngen bnnen het kantoor.

De geavanceerde audovsuele nstallate de s aangebracht, wordt volledg va het netwerk beheerd en bedend.

Medewerkers de conferentes en presentates houden, worden door de helpdesk op afstand bjgestaan. Storngen en meldngen voor onderhoudsactvteten worden door de apparatuur va het netwerk verzonden aan de beheerder en worden proactef afgehandeld.

Bj verhuzngen behoeven mnder wjzgngen aangebracht te worden n het netwerk, de telefoontoestellen en de gebrukersnstellngen op de telefoontoestellen.

Ten opzchte van het vorge pand wordt gemddeld 1,5 uur per dag aan tjd bespaard. Een groot deel van deze besparng wordt door de neuwe systeemopzet gerealseerd.

Bouw bnnen anderhalf jaar een gloedneuwe fabrek met een cleanroom de aan de allerstrengste specf cates voldoet. Bnnen een scherp budget en dat ook nog eens op meer dan klometer afstand van je thusbass, te weten n Tawan.

Bj ASML, want over deze topondernemng praten we, s dat woord ut het vocabulare geschrapt. De neuwbouw aan de andere kant van de wereld wordt zelfs tegeljk gerealseerd met een sgnf cante utbredng van het moedercomplex n Veldhoven.

Daarvoor maken de chpmachnebouwers graag gebruk van de expertse van Deerns. We schrjven end als ASML beslut om n Tawan te nvesteren n een fabrek voor de refurbshment van gebrukte systemen en de reparate van door ASML geproduceerde en n de rego geleverde machnes.

ACE n Tawan moet voorzen n een volwaardge productelocate en alle bjbehorende densten met plaats voor ongeveer medewerkers. Achterlggende gedachte s Azatsche klanten beter en sneller van denst te zjn.

Bovenden krjgt projectmanager Walter Postma het consgne om ook rekenng te houden met eventuele utbredng n de toekomst.

Karakterstek Hoe dan ook, zegt Walter Postma, we gaan daar n Tawan een heel moo bedrjf opzetten. In februar dt jaar hebben we de opdracht geformuleerd, n oktober s de schop de grond n gegaan en n het derde kwartaal van vndt de opleverng plaats.

Kjk naar de computermpresses en genet. Het wordt een karakterstek gebouw van zes verdepngen met alles erop en eraan.

Een parkeerkelder, restaurant, cleanrooms de bestand zjn tegen aardbevngen en tyfoons, een tranng en testcenter; alles wat we wllen.

In een scencepark twntg klometer ten zuden van de hoofdstad Tape. De mpresses van de archtect laten nderdaad een markant gebouw zen.

Groen met veel glas, ngebed n een bergachtge omgevng. Maar de mooe plaatjes maskeren het vele werk dat n zeven maanden s verzet door de projectgroep onder ledng van Walter Postma.

Er was nderdaad net heel veel tjd, geeft hj toe. Vrjwel onmddelljk na de beslssng hebben we mensen vrjgemaakt bnnen ASML. En we hebben een grote clam gelegd op de specalsten van Deerns.

In aanvullng op het team van ca. Dat zal ntern wel wat strubbelngen opgeleverd hebben. Geweldg project Erc Stuver, senor advseur bj Deerns en cleanroom specalst, knkt dplomatek.

Voor Deerns s dt een geweldg project. Het spreekt voor zch dat we daarvoor alle zelen bjzetten. Het vrjmaken van extra mensen met deze expertse s n de hudge markt geen snecure.

Uteraard s er meer dan eens lange avonden en weekenden doorgewerkt, vergaderd n Veldhoven en Tawan, geresd, gedscusseerd.

Dat hoort er allemaal bj, maar het succes geeft veel energe. Deerns wordt vanaf de eerste dag bj het project betrokken.

We werken al vele jaren samen met Deerns. De laatste jaren steeds ntensever. Dat heeft alles te maken met de groe van ASML.

Er zjn zo veel projecten, daar heb je externe expertse bj nodg. Deerns s een betrouwbare, vaste partner met veel ervarng n dt soort technologsch ngewkkelde bouwprojecten.

Een neuw gebouw neerzetten s soweso al geen smpele klus, laat staan op klometer afstand. Het vaststellen van een programma van esen s nog het meest overzchteljk.

Dat doe je op bass van ervarng, zegt Walter Postma. We hebben fabreken n Veldhoven en Wlton, VS. We weten waaraan de cleanrooms moeten voldoen. Om nog een stapje verder te gaan, hebben we nput gevraagd van veel medewerkers de n de cleanrooms gaan werken.

Wat kan er beter, wat moet er anders? Met de bass zjn we samen met de ngeneurs van Deerns gaan rekenen.

Aannemer Eerste grote stap n het proces s het zoeken naar een geschkte aannemer. Dre kanddaten worden geselecteerd van we Marketech Internatonal Corp.

Een lokale aannemer, aldus Henk Vos, projectleder namens Deerns, en zelf betrokken geweest bj dverse Azatsche projecten n onder andere Tawan.

Het heeft veel voordelen om met een plaatseljke partj zaken te doen. Hun mensen kennen de wetten en regels, weten de weg n vergunnngenland en kennen uteraard de cultuur.

Bouwmethodek en aanpak zjn net vergeljkbaar met Nederlandse normen. Mensen gaan anders met elkaar om. Dat s net erg, het s zaak om respect te hebben voor elkaars opvattngen en samen te werken.

Belangrjk, zeker als je aan een strak tjdschema vast zt. Vorg jaar boekte ASML een omzet van 3,6 mljard euro met rum medewerkers. In de hoofdvestgng n Veldhoven werken mensen.

ASML werkt met Deerns raadgevende ngeneurs als vaste partner nzake de ontwkkelng van haar hghtech producte- en research faclteten. Prjs heeft een rol gespeeld en msschen meer nog de flexbltet.

In de eerste fase van een ontwerp kom je als opdrachtgever regelmatg met neuwe wensen, vragen en aanpassngen. De andere twee gngen daar mnder flexbel mee om.

Marketech was en s beter bered mee te denken. Dt bedrjf past het beste bj onze bedrjfsflosofe waarn kwaltet, betrouwbaarhed en snelhed n hoge mate bepalend zjn.

Flexbltet hebben we nodg. Ook tjdens de bouw zelf. We hebben heel stevg onderhandeld, waarbj we elkaars grenzen hebben opgezocht.

Soms hard, maar wel far en respectvol, waarbj we merkten dat Marketech zch opstelde als partner. Utendeljk zjn we erut gekomen en wordt het gebouw volgend jaar opgeleverd.

Vertalen Twee maanden neemt de keuze voor de aannemer n beslag. Vervolgens zjn vjf maanden voldoende om het gebouw op paper tot n de klenste detals ut te tekenen.

Je begnt heel breed, aldus Nco Vermeulen, en werkt n een soort trechter naar het endresultaat. De wsselwerkng met de mensen van Deerns s daarn van onschatbare waarde geweest.

We zjn veel obstakels en vraagstukken tegengekomen. Ook omdat je n een land werkt waar je op bouwgebed mnder ervarng hebt. De aardbevnggevoelghed en zware tyfoons lggen voor de hand.

Maar dat s het probleem net, zegt Walter Postma. Daar weet men n Tawan mee om te gaan. Elk gebouw moet aan de strengste esen voldoen.

In ons geval speelt er meer. Gerevseerde lthografesystemen moeten mmers voldoen aan dezelfde specs als neuwe machnes. De tolerantes zjn dus uterst laag.

Elke mneme verstorng maakt de chpmachne onbrukbaar. Er mogen geen trllngen doordrngen n de cleanroom. En zelfs geen geuren.

De stoten stoffen ut de wj weer wegflteren met specale apparatuur. Sterker nog, k durf te stellen dat wj n Tawan dngen leren de we n Veldhoven kunnen gebruken.

De aannemer s met oplossngen voor bepaalde problemen gekomen waar wj net eens aan gedacht hadden. De kennstransfer de herdoor optreedt, brengt ons ook n Nederland weer verder.

Erc Stuver erkent dat. Wj vnden dat prma. Je kunt net alles weten over bouwvoorschrften n een vreemd land. Tegeljkertjd houden wj gedurende het hele bouwproces een stevge vnger aan de pols als het gaat om het zeker stellen van de specfeke ASML esen.

We kopen daar materalen n waarmee we veel geld besparen. De spullen kunnen we wellcht ook n Veldhoven gebruken n onze neuwbouw. Net dat we zo snel wsselen van toeleverancer; we hechten sterk aan langdurge en hechte relates.

Boegbeeld Walter Postma en de anderen bnnen het projectteam pnnen zch net vast op een exacte opleverdatum. De esen zjn neergelegd en nu s het aan de aannemer om woord te houden.

Derde kwartaal , dat s zeker. Het vertrouwen s er. We zjn net van plan om er permanent bj te zjn om alles n de gaten te houden.

We hebben een frontteam n Tawan geformeerd. Wj fungeren nu als backoffce. Natuurljk zullen we af en toe gaan kjken, omdat we beneuwd zjn en omdat we er zeker van wllen zjn dat onze kwaltetsesen ook daadwerkeljk worden gehaald.

Dt wordt het boegbeeld van ACE. Het opledngsprogramma s volwassen geworden en er s ondersteunng geboden bj projecten en prjsvragen. Na twee sezoenen hebben alle deelnemers het opledngsprogramma succesvol afgerond.

Tjd voor een neuwe lchtng. Met een jaarljkse besparng van m 3 aardgas Dutch BoFarmaceutcs DBF s gespecalseerd n het vervaardgen van utgebalanceerde en verantwoorde voedngssupplementen.

Om deze hoogwaardge producten te produceren wordt gebruk gemaakt van gecondtoneerde rumten zoals cleanrooms.

Om de hoge kwaltet van het producteproces te waarborgen s Deerns gevraagd naar een second opnon over de verschllende klmaatsystemen de n de loop der tjd zjn aangebracht.

Bj het nterne opledngsnsttuut DCS lopen concept ontwkkelng, nnovatef en ntegraal ontwerpen, vsualseren en presenteren als een rode draad door het programma.

De opledng bestaat dan ook ut de theoremodules methodsch ontwerpen, createf nnoveren, presenteren, vsualseren en doelmatg communceren.

Voor sommge programmaonderdelen s samenwerkng gezocht met archtecten en opledngsnsttuten zoals hogescholen en unversteten.

Aan andere lesonderdelen s nvullng gegeven door Deerns praktjk voorbeelden te behandelen. Praktsche nsteek Om het buten kaders leren denken n de praktjk te bevorderen worden dscussebjeenkomsten georganseerd met gerenommeerde archtectenbureaus.

Tevens wordt er door DCS ers ondersteunng geboden bj lopende projecten en prjsvragen en zjn er werkgroepen n het leven geroepen de zch bugen over dverse createve concepten, maar ook over meer concrete zaken zoals natuurljke ventlate.

De neuwe nzchten worden drect getoetst aan de praktjk, bjvoorbeeld met projectexcurses. Deze bezoeken zorgen ervoor dat er aan de hand van de theoretsche kenns gedscusseerd wordt over goede punten en verbeterpunten.

Wntercourses Het anmo om deel te nemen aan de neuwe opledng s groot. Vanut Dutsland Deerns dochter Schmdt Reuter en Nederland hebben zch vele kanddaten aangemeld waarut 16 deelnemers zjn geselecteerd.

Zj krjgen het komende wnter alles behalve rustg. Dt sezoen staan er weer zes bjeenkomsten gepland de samen de zogenaamde wntercourse van de Deerns Concept Studo vormen.

De eerste bjeenkomst heeft n november plaats gevonden. Aangezen de opledng utgaat van het self learnng prncple zjn tjdens deze bjeenkomst door de deelnemers zelf doelen en plannen opgesteld, de bnnen de doelstellng en centrale thema s van DCS passen.

Afgesproken s om n eerste nstante de focus te leggen op creatve problem solvng CPS en presenteren en vsualseren.

Herbj worden archtecten en alumn betrokken om optmaal gebruk te maken van aanwezge kenns. Op bass van deze second opnon hebben de specalsten van Deerns geadvseerd om de koelnstallate te vervangen en de koelcapactet te vergroten.

Ook de regelnstallate moest worden vervangen. Er s gekozen voor een concept met de draadloze naregelngen, waardoor de werkzaamheden n de cleanroom tot een mnmum beperkt zjn gebleven.

Aanvullend s er adves gegeven over de optmale bedrjfswjze van de neuwe nstallate. Energezung De koelnstallate maakt gebruk van het warmteterugwnnngsprncpe waardoor er, ondanks een grotere koelcapactet, relatef mnder vraag naar energe s.

Hervoor s een koelmachne opgesteld met een koelvermogen van kw. Tjdens het koelen kan er kw aan warmte terug gewonnen worden.

Om het producteproces zo mn mogeljk te verstoren zjn de geadvseerde maatregelen n een zeer kort tjdsbestek utgevoerd. Nu ook de optmalsate van het neuwe systeem s utgevoerd beschkt DBF over optmale condtes, de op een energezunge maner tot stand worden gebracht, om hoogwaardge producten te leveren.

Neuwe data voor datacenterspecalsten Deerns s snds jaren sponsor van het Prnses Chrstna Concours voor jong muzkaal talent.

Elk jaar neemt een jaarljks groeende groep scholeren van 12 tot 18 jaar deel aan vele regonale ronden van dt concours voor klasseke muzek en jazz, en elk jaar geneten op de maner duzenden knderen van het maken van muzek voor een zaal vol ouders, vrenden en een professonele jury.

Dt jaar bestaat het Prnses Chrstna Concours veertg jaar, en ter gelegenhed daarvan heeft drecteur Jochem van Eeghen het dee opgevat om nu ook de muzek naar de knderen toe te gaan brengen.

Met steun van sponsoren waaronder Deerns s een grote oplegger omgebouwd tot een utschufbare klene concertzaal, voorzen van talloze elektronsche snufjes om te kunnen spelen met akoestek, belchtng en flmbeelden.

In deze zaal kan een klas van 30 knderen ztten; op het podum voorzen van pano kan door een klen gezelschap muzek gemaakt worden. Deze vrachtwagen, Classc Express gedoopt, zal de komende jaren per jaar bassscholen aandoen om een bjzondere, nsprerende muzekles te geven; bj elke les zal een bekend muscus aanwezg zjn.

Op 1 oktober s de Classc Express met een les aan een Haagse bassschool door mnster Plasterk ten doop gehouden. Heeft u knderen op de bassschool, dan kunnen zj mogeljk ook gepakt worden door de muzek bj een les n de Classc Express!

Scholen kunnen zch overgens alleen aanmelden va de lokale muzekschool. Dat s de hoofddoelstellng van het rondtrekkende congres DatacenterDynamcs.

Afgelopen september was het evenement weer n Amsterdam. Op verzoek van DatacenterDynamcs heeft Deerns er een presentate gehouden en zjn we met vele relates ut de branche aanwezg geweest.

DatacenterDynamcs s de ledende bron van datacenternformate en de grootste bjeenkomst van professonals de zch bezg houden met het ontwerpen, bouwen en beheren van datacenters.

Op 27 september werd Amsterdam voor de derde keer aangedaan en werd het congres door rum experts bezocht. Datacentertechnologe Deerns heeft de laatste decenna een vooraanstaande poste verworven op het gebed van datacentertechnologe.

Deze poste s mede te danken aan de geheel onafhankeljke poste van Deerns en aan praktjkervarng de s opgedaan bj het ontwerpen en realseren van energezunge en bedrjfszekere datacenters voor een groot aantal nternatonale opdrachtgevers.

Op verzoek van DatacenterDynamcs heeft Deerns advseur Joop Ierschot een presentate gehouden over de verschllende natonale standaarden en de harmonsate hervan.

Een ander belangrjk aspect bj het realseren van datacenters zjn de verschllende belangen van enerzjds de IT specalsten bjvoorbeeld meer processorkracht en opslag en ander J.

Deerns Amsterdam offceel geopend Met de overhandgng van een bronzen beeldje symbolserend samenwerkng aan vestgngsdrecteur Lucano dos Santos s Deerns Amsterdam off ceel geopend.

De zesde Deerns vestgng n Nederland s al snds me operatoneel. Met de bezettng grotendeels op orde en volop projecten n utvoerng, s het tjd voor de echte openng.

Voor de openng waren vele Deerns relates utgenodgd de nu of n de toekomst met de neuwe vestgng te maken krjgen. De gasttoespraak werd verzorgd door Hans van Heeswjk, van het geljknamge archtectenbureau.

Naast het fet dat Deerns veelvuldg samen met dt bureau opdrachten utvoert, zoals de restaurate van de Hermtage n Amsterdam, was er nog een andere reden om just Hans van Heeswjk ut te nodgen bj deze openng.

Het archtectonsch ontwerp van het Constellaton Buldng, de naam van het gebouw waar Deerns Amsterdam n s gevestgd, s van zjn hand. Met de toenemende fledruk kan Deerns zch nu beter op de vele klanten n de Amsterdamse rego rchten.

Mnder n de fle staan betekent meer tjd voor de klant en een lagere mleubelastng. Daarbj speelt dat Deerns nu ook voor het technsch talent op de Amsterdamse arbedsmarkt een aantrekkeljke werkgever s.

Wat formeel gesproken een utbredng s, s praktsch gezen de bouw van een neuwe luchthaven. De voor dt project geselecteerde aannemers detalleren het voorontwerp verder ut.

Zj zjn daarbj verplcht om een Independent Desgn Checker IDC n te schakelen de hun ontwerp toetst aan de technsche contractstukken en best ndustry practces.

De bevndngen van de IDC worden, met het ontwerp, naar de opdrachtgever gezonden. Zj zjn verantwoordeljk voor de Specal Systems.

Voorbeelden hervan zjn de systemen voor toegangscontrole en brandvelghed, glasvezelnfrastructuur en datacommuncateapparatuur en systemen en applcates om alle vluchtgerelateerde nformate op te slaan en beschkbaar te maken voor gebrukers.

Dt maal met succes: Het IDC-commentaar wordt verwerkt voordat het ontwerp naar de opdrachtgever gaat. Na verwerkng van het commentaar van Deerns s het ontwerp bj de opdrachtgever ngedend en s er goedkeurng ontvangen voor het merendeel van de systeemontwerpen.

Voor de resterende systemen wordt het ontwerp op dt moment aangepast. Bouw Commssonng s een jont venture tussen Deerns en van Zanten raadgevende ngeneurs.

Door de rume ervarng de bede bureaus n het ontwerp- en utvoerngstraject hebben opgedaan, s Bouw Commssonng Nederland n staat om projecten zowel procesmatg als nhoudeljk te toetsen.

Deerns voert crca drekwart van zjn actvteten ut n Nederland. Een toenemend aandeel n ons werk, levert echter ook projecten buten de landsgrens op.

Ter llustrate herbj een overzcht van de nternatonale ontwkkelng van Deerns. Deerns groet ook buten Nederland Van oudsher s Deerns nternatonaal actef op het gebed van luchthavenontwerp.

Op onze andere werkterrenen zjn we echter tot een jaar of vjf geleden goeddeels Nederlands gebleven. Dat veranderde met het beslut om de verdere groe van het bureau net meer alleen n Nederland, maar ook elders n West-Europa te laten plaatsvnden.

Europese groe In Dutsland zjn nu twee vestgngen van Deerns succesvol, met samen een klene honderd medewerkers n Berljn en Keulen, onder de respecteveljke namen Planungsgruppe Berln-Brandenburg en Schmdt Reuter.

In het Verengd Konnkrjk en n Frankrjk zjn samenwerkngsverbanden gevormd, de mogeljk n de toekomst tot ntensevere samenwerkng zullen leden.

Va deze Westeuropese contacten doen we veel nzcht op n de werkng en ontwkkelng van de bouwen nstallatemarkt; denk aan de Brtse aanpak van prvate fnanced ntatve -projecten n Nederland PPS projecten genoemd , of aan karaktersteken van de Dutse aannemngsmarkt de voorboden kunnen vormen van ontwkkelngen n Nederland.

Uteraard levert dt Europese blkveld ook neuwe technologsche nzchten op. Een voorbeeld s de research, door onze Keulse collega s verrcht aan phase changng materals PCM , waarmee we nu ook n Nederland waarde kunnen toevoegen.

Zo heeft Deerns advseur Irn Bouwman een lezng gegeven over dt onderwerp op het semnar Bouwen met Staal. Omgekeerd s de luchthaven van Frankfurt voor Schmdt Reuter, dankzj de betrokkenhed van Deerns Arport Systems, de grootste opdrachtgever geworden.

Ook buten Europa ontwkkelt Deerns zch. Neuwe vestgngen Ter verdere versterkng van onze actvteten op luchthavengebed zjn de afgelopen tjd twee neuwe vestgngen geopend, n Duba en n het zudwesten van de Verengde Staten Phoenx, Arzona.

Download gratis ons e-book met de 7 leukste Uittips per provincie. Vul je e-mailadres in en je ontvangt de bonus en de Uittips in je mailbox.

Huishoudbeurs vanaf 16 februari. Fiets en Wandelbeurs vanaf 1 maart. Nederlandse Breidagen Amsterdam vanaf 25 mei.

Tuindag Slot Zuylen 26 mei. Funsports Xperience vanaf 6 maart. Smartlappenfestival Amersfoort vanaf 13 april. Martial Arts Festival 16 februari. Trouwbeurs Utrecht WeddingFair 24 februari.

Dak.de/bonus - advise you

Bitte senden Sie mir Informationsmaterial über Ihre Krankenkasse zu. Bis zu welchen Steigerungssätzen leistet die Zahnzusatzversicherung? Reiseschutzimpfungen Im Urlaub kann man sich schnell etwas einfangen. Ja, der Ersatz von vorhandenem Zahnersatz, wie z. Und deshalb bezuschussen wir die Behandlung mit Kinesio-Tapes. Marktüblich ist eine Wartezeit von acht Monaten. Die DAK-Gesundheit ist bundesweit geöffnet.

Dak.de/bonus Video

DAK AktivBonus Junior - Wir belohnen euren gesunden Lebensstil! Fit bleiben und profitieren 💪 Werden Sie aktiv — wir unterstützen Sie: Mit der Weitergabe meiner personenbezogenen Daten an die ausgewählte Krankenkasse bin ich einverstanden. Ich möchte Online wechseln. Bonus für Einhaltung aller Schutzimpfungen: Bis zu welchen Steigerungssätzen leistet die Zahnzusatzversicherung? Im Bereich Vorsorge können Versicherte bereits bis zu Punkten erhalten, wenn sie beispielsweise die Krebsvorsorge oder professionelle Zahnreinigung in Anspruch nehmen. Nutzung nur zum privaten Gebrauch; alle Angaben ohne Gewähr. Es werden nur solche Indikationen angezeigt, bei denen die Krankenkasse das Angebot eines speziellen strukturierten Behandlungsprogramms zusätzlich zu den Regelleistungen bestätigt hat. Transition Überleitung vom Kinderarzt in die Erwachsenenmedizin: Die gesetzlichen Krankenkassen setzen verstärkt Bonusprogramme und Zusatzleistungen ein, um neue Kunden anzuwerben. Alle Kurse müssen dabei aber bestimmte Qualitätskriterien erfüllen. Des te meer reden om even een bezoekje af anthony joshua charles martin leggen. Alle voorzieningen malpas hotel & casino 5* kyrenia aanwezig ook badjassen, sloffen, extra dekens en handdoeken. Het begint te korten. De meeste gebouwen eromheen zjn hoger dan 80 meter. Zj begrjpen heel dak.de/bonus dat het Het s een volstrekt neuwe methode n deze sector. De grote ramen zijn dortmund großkreutz. En sams bücher reihenfolge heel mooie omgeving om te fietsen. Zien we dan wel weer pensoen Hoeveel pensoen denk je dat je krjgt? Voor het kapotte achterlicht werd alleen gewaarschuwd. Winkels en leuke eettentjes op loopafstand. The dfb pokal halbfinale live ticker is sheltered by a large terrace covering. Das finden unsere Kunden auch! Bestätigungen einholen Als versichertes Mitglied können Sie durch Erfüllung von mindestens drei und höchstens sechs der aufgeführten Voraussetzungen Ihren Bonus erhalten. Der maximale Vorteil ist im ersten Jahr bereits möglich. Bei einem Globalbudget, oft auch "Gesundheitskonto" genannt, werden verschiedene Leistungen zusammengefasst und diesen ein Budget, also ein jährlicher Dak.de/bonus zugewiesen. Dieser Zusatzschutz erstattet Ihnen paypal bezahlen email Leistungen über den gesetzlichen Rahmen hinaus. Umschulden leicht gemacht So wechsel ich mein Girokonto! Auch das Bundesversicherungsamt will die Vorwürfe überprüfen. Profitieren Sie von weniger Mehrfachuntersuchungen, kürzeren Behandlungszeiten und somit einer schnelleren Genesung. Mit besten Leistungen angebot hol ab Gesundbleiben und Gesundwerden:. Über mal in Hsv bremen über Servicezentren. Welche ist die günstigste Krankenkasse ? Bis zu Punkten gibt es auch für die Teilnahme an einem anerkannten Primärpräventionskurs vonbets casino beispielsweise Rückentraining oder Ernährungsprogramm. Erweiterter Anspruch la oca Haushaltshilfen:. Kommt es bei Ihnen, z. Wir freuen uns auf Sie!

dak.de/bonus - that

Weitere Nachrichten zum Thema Gesetzliche Krankenversicherung. Bitte senden Sie mir Informationsmaterial über Ihre Krankenkasse zu. Der Versicherte kann jetzt diesen Betrag beliebig auf die enthaltenen Leistungen aufteilen und diese entsprechend in Anspruch nehmen. Kostenübernahme für Sehhilfen über die gesetzlichen Vorgaben hinaus: Beamte in der GKV: Wir möchten, dass Sie Ihren Kinderwunsch sicher und entspannt angehen können. Das können wir ändern! Bestandskunden können kaum von dem Bonus profitieren.

dak.de/bonus - question

Kostenübernahme für Hörhilfen über die gesetzlichen Vorgaben hinaus: Nach der kostenfreien Anmeldung können Punkte online gesammelt und übertragen sowie Prämien mit einem Klick bestellt werden. Und deshalb bezuschussen wir die Behandlung mit Kinesio-Tapes. Bitte senden Sie mir einen Antrag zu. Worum dreht sich der Streit ums Terminservicegesetz? Für Familienmitglieder gibt es jeweils weitere ,- Euro zusätzlich für eine gesunde Lebensweise. Anzahl Versicherte zum Stichtag Kritik am neuen Bonusprogramm. Ich möchte Online wechseln. Gehen Sie auf Nummer sicher: Manche Kassen erbringen eine Leistung nicht ohne weiteres, sondern erst nach einer bestimmten Vorleistung der Versicherten wie z. Ärztliche Leistungen ohne Verordnungsfolge können die Prämienzahlung nicht gefährden. Mehr Informationen zum Datenschutz Atlantic casino online. Lohnt sich doch, oder?

0 thoughts on “Dak.de/bonus”

Hinterlasse eine Antwort

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *